Op jacht naar het Vliegend hert - 2024

Kom naar onze infowandeling in Overijse en speur mee naar vliegende herten.Gemeentehuis - Justus Lipsius zaal, Justus Lipsiusplein 9 in Overijse

Startplaats

22 juni 2024 | 20u00

Start

22 juni 2024 | 23u00

Einde

Gratis

prijs
Delen

Het Vliegend hert is de ster uit de film en serie ‘Onze natuur’. Het is één van de grootste kevers die in Europa voorkomen. De mannetjes worden wel 8 cm groot! Het Vliegend hert is vrij zeldzaam in België, maar in Overijse huist nog een belangrijke populatie in de zonnige tuinen in het dorpscentrum. 

 

Op warme zomeravonden vliegen deze kevers luid snorrend in het rond op zoek naar een partner. Wil je ook eens een Vliegend hert zien of horen vliegen? Kom dan naar onze infowandeling.  Eerst legt Pieter Moysons van RLD vzw in een presentatie  alles uit over het Vliegend hert en wat inwoners kunnen doen om deze kever een handje te helpen. Nadien doen we een meet & greet met de hoofdrolspeler zelf en gaan we samen in de schemering op zoek.

 

Waar: Gemeentehuis - Justus Lipsius zaal, Justus Lipsiusplein 9 in Overijse.

Deelnemen is gratis, maar schrijf je wel vóór 18 juni in via het formulier hiernaast.

Organisatie: Regionaal Landschap Dijleland vzw i.s.m. gemeente Overijse, INBO en natuurpunt Druivenstreek i.k.v. Plan Vliegend hert.

 

Meer info over Plan Vliegend hert

Meer info over het Vliegend hert op Onze Natuur

© Rollin Verlinde - Vilda

Schrijf je in:

Email
© Regionale Landschappen