Steeds meer zorginstellingen zetten in op de vergroening van hun buitenruimte. Het positieve effect van natuur op het fysiek en mentaal welzijn is immers volop bewezen. En bij kwetsbare groepen, bijvoorbeeld kinderen, ouderen, mensen met een langdurige ziekte of handicap, is het effect het sterkst. Een groene buitenruimte therapeutisch kunnen inzetten is dan ook een grote meerwaarde voor de zorg.
De mogelijkheden om de omgeving van een zorginstelling te vergroenen, zijn talrijk. Denk maar aan schaduwbomen bij een rustbank, natuurbeleving langs rolstoeltoegankelijke paden, stilte- en belevingstuinen, natuurlijke bloemenweides, vijvers, uitkijkpunten, beweeg- en belevingsparcours voor bewoners, dementietuin, …
Zorgcentra hebben echter niet altijd de expertise in huis om zo'n vergroening waar te maken. Daarom kunnen ze bij ons terecht voor ondersteuning. Wij zetten onze terreinervaring en onze kennis over natuur, biodiversiteit en landschap graag in om samen met de zorgcentra en hun (tuin)therapeuten tot een attractief en functioneel vergroeningsplan te komen.
Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan contact op.
Bekijk dan de inspiratiegids die de regionale landschappen maakten of de filmpjes waarin zorginstellingen zelf getuigen over hun vergroeningsproject. Je komt te weten waarom zorginstellingen kozen voor vergroening, hoe ze geïnspireerd werden, hoe de samenwerking met het regionaal landschap en andere partners verliep.