Klein bouwkundig erfgoed

Net als hagen en houtkanten zijn ook kleine erfgoedelementen zoals veldkapelletjes en bakovens, onlosmakelijk verbonden met ons landschap. Ze vertellen ons boeiende verhalen uit de lokale geschiedenis. Maar vaak is restauratie nodig...Delen

360° erfgoed

We vinden in het Dijleland nog heel wat waardevol, niet-beschermd, bouwkundig erfgoed zoals kapellen, grens- en schandpalen, waterputten, poorten, bakovens, serres, etc. Zij hebben vaak een belangrijke cultuurhistorische waarde, maar kunnen ook landschappelijk zeer waardevol zijn. Door hun beperkte omvang geraken deze niet-beschermde elementen echter meer en meer in verval of dreigen ze zelfs hier en daar te verdwijnen.

Met de 360°-erfgoedprojecten herwaarderen we dit kleine erfgoed. Naast de restauratie van het bouwkundig element, proberen we ook het omringende landschap, dat er veelal onlosmakelijk mee verbonden is, mee op te waarderen. Voor de uitvoering van werken kunnen we beroep doen op sociaal-economiebedrijven. Indien nodig schakelen we ook specialisten in zoals boomchirurgen of restaurateurs.

Neem contact op.

 

 

 

Restauratie bakoven Bierbeek
© RLD vzw

Restauratie bakoven Bierbeek

Restauratie waterput Haasrode
© RLD vzw

Restauratie waterput Haasrode

Restauratie bakhuis Streekhuis Dijleland
© RLD vzw

Restauratie bakhuis Oud-Heverlee

Restauratie bron De Kluis Oud-Heverlee
© RLD vzw

Restauratie bron De Kluis Oud-Heverlee