Wandelnetwerk Brabantse Wouden

Diepe holle wegen leiden je door een rijk lappendeken van bossen, rivieren en prachtige erfgoedparels. Vanuit Leuven volg je de wandelknooppunten steeds dieper de bossen van het Meerdaalwoud in. Het glooiende Dijleland is rijk aan onverharde wegen en dat maakt het een ideaal gebied voor wandelaars.700km

Afstand
Delen
De Brabantse Wouden vormen een lappendeken van eeuwenoude bossen, meanderende rivieren, holle wegen en open velden. Een heerlijk groene streek in het hart van het land, dichtbij Leuven en Brussel, waar je de drukte van de steden ontvlucht en helemaal herademt. Zo dichtbij en tegelijk zo ver weg. Een gebied waar de natuur potentie heeft om te versterken, terwijl er ook plaats is voor landbouw en duurzame recreatie. Dé ingrediënten voor een nationaal park in wording.
 
Dit wandelnetwerk verbindt 700 km wandelwegen aan elkaar. Centraal in het gebied ligt het bewegwijzerd wandelnetwerk Zuid-Dijleland, met het machtige Meerdaalwoud en natuurgebied de Doode Bemde in de Dijlevallei. Boven de steenweg Leuven-Tervuren, naar Kortenberg, Bertem, Herent en Leuven toe, is het netwerk niet bewegwijzerd. De knooppunten zijn er nog wel maar je komt ze niet op het terrein tegen. Je volgt ze op kaart, of nog handiger is de gratis app Wandelknooppunt, waarmee je ze allemaal op zak hebt. Ook in het park van Tervuren gaat het wandelnetwerk over in het digitale, niet bewegwijzerde wandelnetwerk in het Zoniënwoud.

Het wandelnetwerk werd gerealiseerd door de samenwerking van Regionaal Landschap Dijleland vzw, Toerisme Vlaams-Brabant vzw, de Vlaamse Landmaatschappij en het Agentschap voor Natuur en Bos.

© Regionale Landschappen