Cursus snoei van hoogstamfruitbomen

Tijdens deze cursus van 2 dagen leer je de beginselen van de winter- en zomersnoei bij fruitbomen. Je krijgt zowel theorie als praktijk.Streekhuis Dijleland - Witte bomendreef 1 - 3050 Oud-Heverlee

Startplaats

23 maart 2024 | 09u00

Start

31 augustus 2024 | 16u00

Einde

40 euro

prijs
Delen

Hoogstamfruitbomen hebben snoei nodig! Bij jonge bomen is vormsnoei een must. Door gericht te snoeien zorg je voor de ontwikkeling van een stevige, open kroon, waar veel lucht en licht aan de takken kan. Zo krijg je een gezonde boom én lekker fruit. Een volwassen boom verdient dan weer af en toe een onderhoudssnoei, waarbij je dode of kruisende takken verwijdert. Maar hoe doe je dat allemaal en wanneer doe je dat best? Lesgever Jan Gelders legt het je allemaal uit.

De cursus bestaat uit twee dagen. In maart behandelen we de wintersnoei, in augustus de zomersnoei. Je kan enkel inschrijven voor de twee dagen samen. De zomersnoei bouwt immers voort op de wintersnoei.

Je krijgt telkens in de voormiddag theorie. In de namiddag gaan we naar een boomgaard in de buurt om de theorie uit te testen in de praktijk. Breng dus zeker een goede handsnoeischaar mee, want enkel door zelf te oefenen krijg je het snoeien onder de knie!

Inschrijven kan door hieronder het webshopformulier in te vullen en meteen online te betalen.

I.s.m. de Nationale Boomgaardenstichting

 

© Stefan Smets - RLNH

Jouw bestelling

Koop hier onze producten

Cursus snoei van hoogstamfruitbomen €40,00 | aantal beschikbaar: 5

Tweedaagse cursus op zaterdag 23 maart en 31 augustus, telkens van 9u30 tot 16u.Opmerkingen

Vul uw gegevens in

Vul onderstaande gegevens in en ga verder naar veilig online betalen