header.jpg

Opknapbeurt voor Pastorietuin Korbeek-Lo

Regionaal Landschap Dijleland vzw knapte de tuin behorende bij de pastorie van Korbeek-Lo op. We plantten er ondermeer hagen en fruitbomen aan en snoeiden de monumentale bomen. Bekijk enkele foto's van de werken.

 

De pastorie van de parochie Heilig Kruis uit Korbeek-Lo dateert van 1752. Het is een norbertijnenpastorie met typische verticale banden uit witte zandsteen, die de beneden- en bovenvensters met elkaar verbinden. De pastorie en ommuring zijn als monument beschermd sinds 1999 en liggen – samen met de tuin – in het beschermd dorpsgezicht “Dorpskern van Korbeek-Lo”. De tuin is vanuit tuinarchitecturaal en cultuurhistorisch standpunt heel interessant. De voorbije decennia was het onderhoud echter grotendeels weggevallen.

Regionaal Landschap Dijleland vzw voerde een aantal herstelwerken uit. Zo snoeiden we de monumentale bomen en werden minder waardevolle bomen gerooid. We plantten streekeigen hoogstamfruitbomen en hagen aan, herstelden de buxushaag en plaatsten een klimhulp voor de mooie kiwi-plant. Het snoeiafval verwerkten de arbeiders in ecologische takkenrillen.

De werken werden uitgevoerd met de financiële steun van de Vlaamse overheid (Ruimte en Erfgoed).

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Landschapsanimator Regionaal Landschap Dijleland vzw

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.