header.jpg

Make Belgium Wild Again

ondertekening charter ByeByeGrassMet deze slogan wil de campagne ByeByeGrass alle saaie gazons laten evolueren naar bloemrijke alternatieven. De stad Leuven en Leuven 2030 geven samen met enkele Leuvense bedrijven en organisaties alvast het goeie voorbeeld.

Op 23 juni 2020 ondertekenden zij temidden van het uitbundige groen op de Keizersberg het 'ByeByeGrass Charter'. Daarmee engageren ze zich voor meer biodiversiteit op hun terreinen.

De groendienst van de stad Leuven laat al enkele jaren op sommige plaatsen het gras langer doorgroeien. Er werden ook al bloemen ingezaaid en bloembollen in het gras geplant. En meer bloemen betekent meer bijen en andere nuttige insecten. Ook het klimaat vaart er wel bij, want een weelderig grasland houdt langer vocht vast dan een kort gazon. Het is dus een weldoordachte keuze van de stad.  Men wil echter nog verder gaan en alle groenzones verbeteren.

Ook de bedrijven die het charter mee ondertekenden (imec, Siemens, Materialise, UCLL, KU Leuven en UZ Leuven, AGSL) engageren zich om hun site te vergroenen. Ze kunnen daarbij rekenen op advies van organisaties zoals Natuurpunt, Velt en het Regionaal Landschap Dijleland. We hopen natuurlijk dat nog meer gemeenten, bedrijven, scholen, ... op de kar zullen springen.

En ook jij, eigenaar van een tuin, moet meedoen! Pimp je gazon met één van deze tips en geniet nog meer van je tuin.

Organisaties die samen met stad Leuven en Leuven 2030 van Leuven dé wilde bloemenstad willen maken, kunnen contact opnemen met Hanne Wouters op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Meer informatie over het charter vind je op www.byebyegrass.eu.

Pimp je Gazon tips

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.