header.jpg

Red de biodiversiteit, samen en nu!

egel bijgesnedenBiodiversiteit redden is jezelf redden. Biodiversiteit is een subtiel evenwicht tussen jou en al het leven op aarde. Van planten tot micro-organismen, van vissen tot zoogdieren, van edelhert tot... mens. Al dit leven houdt elkaar in balans. 

Maar deze biodiversiteit raakt uit evenwicht. Onze manier van leven verstoort de biodiversiteit. Zonder biodiversiteit is er geen leven op aarde. Als we niet dringend actie ondernemen voor biodiversiteit, zowel in België als wereldwijd, dan... gaan we allemaal de dieperik in.

We kunnen deze tendens ombuigen door onze dagelijkse keuzes te veranderen. En dat is niet zo moeilijk. 39 Belgische organisaties en hun experten bundelen hun krachten en nodigen je uit om mee aan de slag te gaan. Ze vragen unaniem en dringend actie voor biodiversiteit. Op hun website lees je heel wat interessante informatie. Je vindt er ook concrete acties op maat van jezelf of je vereniging, waarmee je echt het verschil kan maken.

Ga naar www.samenvoorbiodiversiteit.be en lees wat jij kan doen.

De planeet dankt jou alvast van harte!

 

« Het gaat er niet om optimistisch of pessimistisch te zijn, maar om vastberaden te zijn. »  Hubert Reeves – RTBF - 2019

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.