header.jpg

Op avontuur in de buurttuin van de Groene Vallei

speelheuvel groenevalleiRegionaal Landschap Dijleland vzw hielp Natuurpunt bij de ontwikkeling van de nieuwe buurttuin aan het bezoekerscentrum Groene Vallei. Wandelaars of fietsers kunnen er even uitrusten en, in de toekomst, een appeltje plukken in de boomgaard. Kinderen kunnen er zich volop uitleven in de speelnatuur: klauteren over heuvels en boomstammen, wroeten in de poel, zich verstoppen in de wilgenhut of gewoonweg eens goed rennen door het hoge gras.

 

De buurt en verenigingen uit Erps-Kwerps dachten mee na over het ontwerp van de tuin tijdens een participatieavond vorig jaar. We tekenden het plan verder uit en in de winter kon de aanleg dan beginnen. Een graafmachine toverde een deel van de weide om tot een avontuurlijk speelreliëf met heuvels en poelen. Bij het planten van bomen en struiken kregen we hulp van enthousiaste jongeren van JNM. Toerisme Vlaams-Brabant droeg ook een steentje bij: zij plaatsten een knappe ‘woudgeest’-totem en een wilgenhut. De buurttuin en het bezoekerscentrum zijn immers een ideale startplaats voor een tochtje op het gloednieuwe wandelnetwerk Demer en Dijle.

Meer foto's van de werken en realisaties kan je bekijken op onze facebookpagina.

Natuurpunt kreeg voor de aanleg van de buurttuin ook financiële steun van de Koning Boudewijnstichting (project Buurten op den Buiten) en de Nationale Loterij.

Gierzwaluw-copyrightMichelGeven-Buiten-beeld.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.