header.jpg

Koesterkunst in het Zoniënwoud

IjsvogelAls je nu in het Zoniënwoud gaat wandelen kan je er haast niet naast kijken: vier immense glas-in-lood ramen werden opgehangen aan de vier Vlaams-Brabantse poorten tot het kathedralenbos: Tervuren, Overijse, Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode. Met deze werken verwijst kunstenaar Kristof Morel naar de ontwikkelingsstadia van vier koesterburen: het Vliegend hert, de Grote weerschijnvlinder, de IJsvogel en de Vroedmeesterpad.

Het strategisch project Horizon+ wil hiermee de aandacht vestigen op deze bijzondere dieren en de relatie tussen het Zoniënwoud en de vier handelskernen van de gemeenten versterken. Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei focust binnen dit project op de natuur en de koesterburen in Sint-Genesius-Rode, vooral het Vliegend hert en de Vroedmeesterpad staan hier in de kijker. Regionaal Landschap Dijleland spitst zich toe op de natuur en koesterburen in de gemeenten Tervuren, Overijse en Hoeilaart.

De kunstwerken zullen nog te bewonderen zijn tot mei 2019. Via een fietsroute kan je deze kunstwerken zelf gaan ontdekken: http://www.zonienwoud.be/horizonplus/

De kunstwerken kwamen tot stand dankzij de samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse overheid, Regionaal Landschap Dijleland en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei.

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.