header.jpg

Inhuldiging herdenkingsbos Wespelaar - zondag 16 september

Ter herdenking van de Slag van Wespelaar (september 1914) en de gesneuvelden van beide Wereldoorlogen, werd in Wespelaar een herdenkingsbos aangeplant op de hoek van het Schorisgat en de Elfde Linielaan. In februari gingen maar liefst achttien verschillende boom- en struiksoorten de grond in, 2.800 bomen in totaal. Op zondag 16 september huldigen we het bos officieel in.

Eerst is er om 9u30 een eucharistieviering in de Sint-Luciakerk te Wespelaar, opgeluisterd door Fanfare Toeterdonk, en worden er bloemen neergelegd aan het monument. Aansluitend wandelen we naar de Elfde Linielaan voor de inhuldiging van het herdenkingsbos.

Op zaterdag 10 november wordt er een vredesboom in het bos geplant.

Het herdenkingsbos is een initiatief van de gemeente Haacht in samenwerking met Steunpunt Bos Vlaams-Brabant, het Agentschap voor Natuur en Bos en Regionaal Landschap Dijleland. Het project wordt gerealiseerd met middelen afkomstig van het bossencompensatiefonds.

Huiszwaluw-copyrightElsBranderhorstBuiten-beeld.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.