header.jpg

Behaag je tuin - Laatste dagen om te bestellen!

De bestelperiode van de samenaankoop 'Behaag je tuin' loopt bijna af. Je hebt nog tot 31 oktober de tijd om streekeigen plantgoed te bestellen. Niet vergeten dus!  Want jouw tuin, hoe groot of klein ook, kan al een verschil maken voor natuur en klimaat. Plant een boom, haag of klimplant. Samen zorgen we zo voor meer groen. En dat is goed voor mens en dier. De regionale landschappen van Vlaams-Brabant garanderen je kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs. 

 AANBOD?

Gemengde pakketten voor hagen, heggen, houtkanten en bosranden
Je kan kiezen uit gemengde pakketten van telkens 30 planten: een doornloze haag, doornige haag, bloesemheg, bijenheg, houtkanten voor verschillende bodems, een bosrandpakket of een vogelbosje. De gemengde pakketten zijn samengesteld met streekeigen soorten die van nature voorkomen in de regio en er goed gedijen. Ze zijn aangepast aan ons klimaat, waardoor ze minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Met een gemengde haag trek je meer diersoorten aan en vergroot je de natuurwaarde van je tuin. Meer informatie vind je in deze brochure.

Hoogstamfruitbomen
Heimwee naar de smaak van een Jefkespeer of Brabanderskersen? In het aanbod vind je tientallen oude variëteiten die zeer lekker smaken: appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei. Meer informatie vind je in deze brochure.

Loofbomen en knotwilgen
Een Zomereik, Winterlinde, Boskers of Zwarte els zullen prachtig staan in je tuin. De hoogstammige Veldesdoorn is geschikt voor een kleinere tuin en een zegen voor de bijen. Wilgenpoten zijn ideaal voor een nattere bodem. Meer informatie over knotbomen vind je in deze brochure.

Wilgenhut
Met bundels wilgentakken bouw je een levende groene speelhut of een schaduwrijk plekje. Een handleiding vertelt je stap voor stap hoe je hiervoor te werk gaat. Voor het maken van een wilgenhut van 3m doorsnede heb je 5 bundels wilgentakken nodig. Wil je een grotere hut? Hier vind je de handleiding voor een wilgenhut van 5m doorsnede met tunneltje. Bestel hiervoor 11 bundels wilgentakken.

BESTELLEN?
Alle informatie over de pakketten en boomsoorten vind je vanaf 1 augustus op www.behaagjetuin.be. Ook de milieudienst van je gemeente kan je wegwijs maken.

Bestel online tussen 1 september en 31 oktober 2018 op www.behaagjetuin.be. Het bestelde plantgoed kan je afhalen op het gemeentelijk verdeelpunt op zaterdag 8 december 2018 in de voormiddag.

Wens je ondersteuning en advies, dan kan je inschrijven voor het adviesmoment op zaterdag 29/09/2018 tussen 14u en 18u in GC Den Breughel in Haacht. Je kan hier concrete vragen stellen m.b.t. je bestelling en de aanplanting in je tuin. Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk ook het filmpje.

MEER INFO?
Regionaal Landschap Dijleland vzw
Tel. 016/408558
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Huiszwaluw-copyrightElsBranderhorstBuiten-beeld.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.