header.jpg

Terugblik op een succesvol plantseizoen!

plantploeg IGO winter2016Ook al is het bijna zomer, we blikken graag nog even terug naar het voorbije plantseizoen, de winter dus. We mogen gerust zeggen dat het een goeie winter was, want we konden wel 25.040 stuks streekeigen bomen en struiken aanplanten in het Dijleland. We gingen op 42 locaties aan de slag en plantten daar 2119 m hagen, 1356 m bloesemheggen en 1727 m houtkanten aan. We konden ook 2,1 ha bosuitbreiding realiseren. We plantten ook nog 39 solitaire bomen aan, 8 dreefbomen en 65 knotwilgen. Tenslotte kwamen er ook 19 nieuwe boomgaarden bij, samen goed voor 313 hoogstamfruitbomen, allen oude rassen typisch voor de streek.

IGO zorgde voor de keurige aanplant van alle hagen en houtkanten. Voor de aanplant van hoogstamfruitbomen deden we een beroep op de Natuur en Boomgaarden Sociale Werkplaats.

aanplant Abdij van Park
Op akkers van Boer&Compagnie aan de Abdij van Park in Heverlee werd 600 m bloesemhaag geplant. Vele vrijwilligers kwamen helpen tijdens een plantdag.

aanplant HSBG Don Bosco
Aan het klooster van Don Bosco in Oud-Heverlee plantten we hagen en bloesemheggen en een nieuwe hoogstamboomgaard met 30 verschillende fruitbomen.

aanplant bosuitbreiding Hogenbos
Aansluitend op het Hogenbos op de grens tussen Tervuren en Kortenberg plantten we een inheems bos van Zomereiken, Haagbeuk en Winterlinde aan.

aanplant kleuterschool Bierbeek
In Bierbeek werd een nieuw kleuterschooltje gebouwd. We werkten mee aan de natuurlijke beplanting van de schoolomgeving, door het planten van inheemse hagen en een boomgaard.

Bolsterboom
De Bolsterweide in Neerijse is een nieuw natuurlijk speelterrein in volle ontwikkeling. Tijdens een officieel persmoment plantte basisschool De Bolster er samen met buurtbewoners de 'Bolsterboom' aan, een kastanjeboom van formaat. Wij zorgden deze winter alvast voor de aanplant van een hoogstamboomgaard en een cirkel notelaars.

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.