header.jpg

En wat doen we in 2016?

SteenuilkuikenBij Regionaal Landschap Dijleland starten we een nieuw jaar steevast met heel wat actie op het terrein. Want de winter is natuurlijk het seizoen om te planten!

De plantploegen van IGO en de Nationale Boomgaardenstichting zijn volop voor ons aan het werk om het landschap te verfraaien met meer dan 5 km hagen en houtkanten, 1 ha bos, 139 (knot)bomen en 140 hoogstamfruitbomen. Dat is samen goed voor 25.000 stuks bomen en struiken. We zijn deze winter aan het werk op wel 25 verschillende locaties. Bedankt alvast aan alle eigenaars die samen met ons werk maken van een mooier landschap! 

Kandidaten voor nieuwe inrichtingsprojecten (voor uitvoering volgende winter) mogen zich alvast aanmelden. Kijk op onze website voor meer info en bel (016 40 85 58) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons.

Ondertussen bereiden we natuurlijk nieuwe acties voor en daarbij zitten ook heel wat activiteiten voor het grote publiek.  Wat staat er het eerste halfjaar zoal op het programma?

17 februari en 16 maart - Leuven: 2 Warme Winteravonden over 'dieren en klimaatverandering' en 'de vergroening van Leuven' 

22 februari - Leuven: Infoavond over Zwaluwen en Gierzwaluwen

22 mei - Neerijse: Steenuilenwandeling

25 juni - Overijse: Infoavond en wandeling over Vliegend hert

De Steenuilenwandeling en activiteit rond Vliegend hert kondigen we pas later op het jaar ruim aan, maar wie er zeker bij wil zijn kan zich nu al inschrijven door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beide activiteiten is het aantal deelnemers beperkt. Nieuwsbrieflezers hebben dus een voetje voor. Profiteer ervan!

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.