header.jpg

Schuilkelder uit WOII wordt schuilplaats voor vleermuizen

De gemeente Overijse, Regionaal Landschap Dijleland vzw en IGO hebben langs de Waversesteenweg in Overijse een schuilkelder uit de tweede wereldoorlog ingericht als winterverblijfplaats voor vleermuizen.

Erfgoed dat geen hedendaagse invulling krijgt, dreigt te verdwijnen. Een herbestemming aan deze monumenten geven is dan ook de boodschap. En als we daarmee bedreigde diersoorten zoals vleermuizen een duwtje in de rug kunnen geven, slaan we twee vliegen in één klap.

We plaatsten deuren met een invliegopening en zorgden voor meer schuilplaatsen in de schuilkelder. Een uitgebreid fotoverslag van de inrichtingswerkzaamheden vind je hier

Met dank aan de provincie Vlaams-Brabant, het Agentschap Onroerend Erfgoed en gemeente Overijse voor de financiële ondersteuning. Vleermuizen zijn koesterburen in de campagne ‘Je hebt meer buren dan je denkt’.

 {linkr:bookmarks;size:small;text:nn;separator:+;badges:13}

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.