header.jpg

Studiedag 'Bijen in nood - samen naar oplossingen'

Op zaterdag 24 november 2012 organiseert Natuurpunt Studie de studiedag 'Bijen in nood - samen naar oplossingen' ter afsluiting van het MINA project “Vlaanderen: Landschap zonder bijen of bijzonder landschap?”.  De gratis studiedag gaat door in de Lessius Hogeschool Mechelen vanaf 12.30 tot 17.00 uur.

De voorbije jaren haalde de bijensterfte regelmatig het nieuws. En dat is ook slecht nieuws voor de landbouw. Bijen zijn immers de belangrijkste bestuivers van heel wat land- en tuinbouwgewassen. Een gezonde landbouw heeft dus ook nood aan een gezonde bijenpopulatie. Tijdens deze studiedag wordt de rol van het landschap op de bijenproblematiek onderzocht. Daarnaast wordt gefocust op mogelijke oplossingen met concrete lezingen van oa INAGRO en VLM. In een afsluitend debat zoeken we naar aanbevelingen voor het beleid en maatregelen om zelf mee aan de slag te gaan. De pauze en de afsluitende receptie zijn een perfecte plaats voor een babbel bij een hapje en een drankje. Tot slot kan je nog rondneuzen op de bijeninfomarkt.

 Voor programma en inschrijvingen: www.natuurpunt.be/bijeninnood

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.