header.jpg

Vistrappen op Molenbeek zijn klaar

Twee vistrappen zorgen ervoor dat vissen weer vrij kunnen migreren op een deel van de Molenbeek in Kampenhout. Bekijk een fotoverslag van de werken.

Op de landschappelijk waardevolle site van het kasteel van Wilder ligt een grote waterpartij, gevormd door het opstuwen van de Molenbeek. 

De watervallen aan de in- en uitstroom van de parkvijver vormden helaas een barrière voor heel wat vissoorten. Dat probleem is nu opgelost. Tesamen met de aanleg van de vistrappen herstelden we ook de noordelijke waterval in haar oorspronkelijke trapvorm. Ook hiervan kan je een fotoverslag bekijken. In 2012 gebeurt nog een tweede restauratiefase. Dan wordt de grasbrug aan de waterval hersteld.

De werken werden uitgevoerd door Regionaal Landschap Dijleland vzw en dankzij de financiële steun van heel wat partners: het Agentschap voor Natuur en Bos – Visserijfonds, het Agentschap Onroerend Erfgoed, de Provinciale Visserijcommissie Vlaams-Brabant en de provincie Vlaams-Brabant (dienst cultuur).

Meer info: Koen Berwaerts, Landschapsanimator, Regionaal Landschap Dijleland vzw, 016/40.85.58. – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

{linkr:bookmarks;size:small;text:nn;separator:+;badges:13}

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.