header.jpg

Regionaal Landschap Dijleland wint Koesterster

De provincie Vlaams-Brabant reikte op 17 januari de 'Koestersterren van 2010' uit. Daarmee zet ze gemeenten, verenigingen of scholen die vorig jaar actie ondernamen voor de biodiversiteit in de bloemetjes. Uit 87 inzendingen koos men de vier meest inspirerende projecten uit. En Regionaal Landschap Dijleland vzw was daarbij.

We vielen in de prijzen in de categorie 'Nazorg en opvolging' met de cursus 'Hoe onderhoud ik mijn poel?'. Tijdens deze praktijkgerichte dagcursus leerden poeleigenaars hoe en wanneer ze hun poel best onderhouden. Ze kregen niet enkel de algemene theorie te horen, maar er was ook tijd om hun eigen situatie te bespreken aan de hand van meegebrachte foto's. Om de praktijk meteen te ondervinden gingen ze ook aan de slag in een poel van Natuurpunt VIJL in Overijse.

Omdat de cursus zo'n succes was, organiseren we hem graag nog eens het komende najaar. Ben je geïnteresseerd, hou dan onze website of Landschapskrant in de gaten.

Voor sfeerbeelden van de cursus: bekijk het fotoverslag of een filmpje.

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.