header.jpg

Terugblik op het Fruitfeest!

Op 26 september toverde Regionaal Landschap Dijleland vzw samen met tal van verenigingen Hof ter Eiken in Bierbeek om tot een waar paradijs voor fruitliefhebbers en levensgenieters. Ongeveer 500 geïnteresseerden namen deel aan de workshops en wandelingen of kwamen een kijkje nemen aan de vele infostands en tentoonstellingen. Aan Sint-Kamillus zeulden mensen appels en peren aan om ze tot sap te laten persen door de mobiele fruitpers.

 

Ook voor kinderen was er een gevuld programma. Bij het spel ‘Fruitdiefjes’ kropen ze in de huid van de Eikelmuis, een schattige fruitsnoeper. Of ze brachten een bezoekje aan de kamers van het Klokhuis of de vertelster.

Om 17u zette het koor Jekkolo enthousiast het eindmoment in. Vervolgens werden door de voorzitter van Regionaal Landschap Dijleland vzw, de voorzitter van Natuurpunt Oost-Brabant en de burgemeester van Bierbeek de winnaars bekend gemaakt van de kleurwedstrijd en de zoektocht. De winnaars gingen naar huis met leuke prijzen.

We kunnen terugblikken op een geslaagd en smakelijk Fruitfeest en willen graag alle partners, bezoekers en sponsors hartelijk bedanken!

Bekijk een fotoverslag van deze smakelijke dag.

Regionaal Landschap Dijleland vzw organiseerde dit Fruitfeest samen met gemeente Bierbeek, Natuurpunt Velpe-Mene kern Bierbeek, UPC Sint-Kamillus, Nationale Boomgaardenstichting, JNM, Appelfabriek, Bieëntelers der Dijle, Fruitbedrijf Vandervelpen, Houtlandse tuinsappen, Jekkolo jeugdkoor, KVLV afdelingen Bierbeek en Lovenjoel, Pasar, Proefcentrum Fruitteelt, Toerisme Dijleland, Transitie Bierbeek, Uilenwerkgroep Vlaams-Brabant, VELT, Vlaamse Gilde van Houtdraaiers en Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud.

Het Fruitfeest kadert in het Europese SOLABIO-project en krijgt financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant.

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.