header.jpg

Make Belgium Wild Again

ondertekening charter ByeByeGrassMet deze slogan wil de campagne ByeByeGrass alle saaie gazons laten evolueren naar bloemrijke alternatieven. De stad Leuven en Leuven 2030 geven samen met enkele Leuvense bedrijven en organisaties alvast het goeie voorbeeld.

Lees verder...

Een grasstrook is geen wandelpad

perceelsrand vlmWie er al eens opuit trekt tussen de velden heeft vast al eens de brede grasstroken opgemerkt aan de randen van sommige akkers. Het is verleidelijk om er een kijkje te gaan nemen en de strook als wandel- of fietspad te gaan gebruiken. Maar dat is niet de bedoeling...

Lees verder...

Goed geplukt!

IMG 1855Stel jij je boomgaard open voor plukkers?

Hoogstamboomgaarden leveren kilo’s lekker fruit. Toch blijven de vruchten maar al te vaak aan de bomen hangen. Zonde van het lekkere fruit…

Lees verder...

Wat ben ik? Leve de tuin

Is hij groen? Heeft hij vleugels? Heeft hij witte vlekjes? Is het een eekhoorn, een oorworm, een honingbij of een madeliefje?
Via het spel WAT BEN IK? maken kinderen tussen 3 en 12 jaar kennis met planten en dieren die in de tuin leven.

Lees verder...

De collega's werken thuis

Alle medewerkers van het Regionaal Landschap Dijleland werken momenteel zo veel mogelijk van thuis. Wij blijven wel bereikbaar, maar het zal moeilijker zijn om ons op kantoor te vinden. Probeer ons dus vooral via mail te contacteren. Voor algemene vragen kan je terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Heb je een specifieke vraag of weet je niet wie je contactpersoon is, neem dan een kijkje op onze medewerkers-pagina. Onze medewerkers controleren hun mail regelmatig en zijn tijdens het (tele)werk ook op hun gsm bereikbaar tussen 9u en 17u.

compilatie filmpjes RL VlBr

Provincie bevestigt samenwerking met Regionale Landschappen

aanplanting IGO Josse Peeters bijgesnedenDe provincie verlengt haar samenwerkingsovereenkomst met de vijf Vlaams-Brabantse regionale landschappen voor zes jaar en investeert 9,5 miljoen euro in landschap en natuur. 

Lees verder...

Red de biodiversiteit, samen en nu!

egel bijgesnedenBiodiversiteit redden is jezelf redden. Biodiversiteit is een subtiel evenwicht tussen jou en al het leven op aarde. Van planten tot micro-organismen, van vissen tot zoogdieren, van edelhert tot... mens. Al dit leven houdt elkaar in balans. 

Lees verder...

OPROEP: organiseer een activiteit op Dag van de Trage Weg 2020

DagTrageWegen2020Elk jaar zetten vele wandelaars, fietsers en ruiters in ons land trage wegen in de kijker tijdens het actieweekend Dag van de Trage Weg. Het is een toonmoment voor favoriete wegjes, gewaardeerde paden en populaire trajecten.

Lees verder...

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.