header.jpg

Open Monumentendag aan Zoet Water

oude foto zoet water bootjes MediumHet Zoet Water in Oud-Heverlee is al jaren een trekpleister voor een ontspannen dagje uit. Tijdens de Open Monumentendag op 12 september kan je een duik nemen in het verleden van het 'Suet Water'. Bezoek in het Streekhuis Dijleland de Fototentoonstelling Het Zoet Water door de eeuwen heen met beelden van vroeger en nu. Ga nadien te voet op verkenning: 3 wandelingen leiden je langs alle bezienswaardigheden in en om het Zoet Water. 

Fototentoonstelling Het Zoet Water door de eeuwen heen

De Geschied- en Heemkundige Kring Oud-Heverlee presenteert je een unieke fototentoonstelling met beelden van vroeger en nu. Zo ontdek je hoe de site doorheen de eeuwen veranderd is. De tentoonstelling vindt plaats in de kapel OLV van Steenbergen en in de voormalige boswachterswoning ‘De Fonteyn’, nu omgetoverd tot ‘Streekhuis Dijleland’. Het Streekhuis is nog niet helemaal in gebruik, maar als de renovatie volledig afgerond is, zal Regionaal Landschap Dijleland vzw hier zijn intrek nemen. Kom alvast een kijkje nemen!

Tijdens de Open Monumentendag kan je de tentoonstelling vrij bezoeken van 10u30 tot 18u00.

Nadien kan je er tot 10 oktober elke dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag terecht, telkens van 14u00 tot 17u00.

Van de tentoonstelling is een gelijknamig fotoboek verschenen, dat je in het Streekhuis Dijleland kan aanschaffen.

 

Te voet op verkenning door het Zoet Water

Ga na de tentoonstelling al dat moois in levende lijve ontdekken! Drie wandelingen leiden je vanaf het Streekhuis Dijleland langs alle bezienswaardigheden in en om het Zoet Water. Kies voor een wandeling door het Kouterbos, een tocht naar Heverleebos met het Monarkengraf en de Lindenronde of wandel naar het kasteel van Harcourt. Je doet de wandelingen op eigen houtje. In het Streekhuis Dijleland kan je tijdens de Open Monumentendag (10u30 – 18u00) een brochure met kaartjes en uitleg verkrijgen.

 

In samenwerking met: Geschied- en heemkundige kring Oud-Heverlee, gemeente Oud-Heverlee, provincie Vlaams-Brabant

campagnebeeld Open Monumentendag 2021

 

 

 

 

 

 

 

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.