header.jpg

Dag van het Zoniënwoud - 21 oktober - Op wandel naar de Brabantse heide

Heide1

In het beheerplan van het Vlaamse deel van het Zoniënwoud wordt een 30-tal ha Brabantse heide voorzien. Dit is dus niet hetzelfde als de heide in de Kempen en wat we onder Brabantse heide verstaan wordt uitgelegd op deze wandeling. 

Dit habitat komt voor op de minst vruchtbare bodems van het Zoniënwoud (droog zand en keien). Afgelopen jaren werden de eerste percelen hersteld naar dit open heidelandschap. Zowel het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), de Koninklijke Schenking als de familie de Marnix doen mee aan dit project. Zo'n herstel is soms ingrijpend en anders dan het klassieke bosbeheer. Ontdek mee met ons waarom en hoe dit wordt aangepakt. Op dit ogenblik worden de eerste resultaten van het project zichtbaar en het is veelbelovend. Een nieuw type landschap wordt gevormd midden in het Zoniënwoud. 

Heide2

De wandeling gaat over ongeveer 7 km onverharde wegen door een minder bezocht deel van het woud. Goed wandelschoeisel en geschikte kledij afhankelijk van het weer.

Gidsen :Willy Verbeke en Pieter Moysons (Regionaal Landschap Dijleland)

Afspraakplaats en tijd :

21 oktober om 14u op het einde van de Terschurenstraat (rand Zoniënwoud) in Duisburg-Tervuren. Zeker terug om 17u.

Alle andere activiteiten tijdens de Dag van het Zoniënwoud vindt u terug op http://www.dagvanhetzonienwoud.be/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gierzwaluw-copyrightMichelGeven-Buiten-beeld.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.