header.jpg

Nacht van de Vleermuis in het Alexianenpark (Leuven)

Kom naar de Nacht van de vleermuis op zaterdag 25 augustus in het Alexianenpark (Lemmenspark) te Leuven. Je kan doorlopend starten tussen 20u00 en 21u30 op de parking van het Lemmensinstituut. Hier krijg je de nodige aanwijzingen om zelf op pad te gaan.

Praktisch: Bewegwijzerde wandeling van ongeveer 3 km met infoposten onderweg. Voorzie stevig schoeisel en een zaklamp voor de tocht door het donker. Deelnemen is gratis voor leden van de organiserende verenigingen en inschrijven is niet nodig. Niet-leden betalen 5 euro. Kinderen nemen gratis deel.

 

 

 

Wandel langs de bewegwijzerde route en

  • Ontdek de recent opgegraven Leuvense stadsijskelder. Niet alleen is deze ijskelder een prachtig stukje erfgoed, in de toekomst wordt deze ook ingericht als winterslaapplaats voor vleermuizen.
  • Geniet van de natuur van het prachtige Lemmenspark en laat je onderdompelen in de geschiedenis.
  • Kom meer te weten over vleermuizen! Een echte vleermuisgids wandelt een eindje met je mee. Met een speciale batdetector kan je de geluiden van de jagende vleermuizen horen.

Een organisatie van Natuurpunt Leuven, Leuvens Historisch Genootschap en Regionaal Landschap Dijleland vzw in samenwerking met Stad Leuven, UZ Leuven, LUCA School of Arts en KSO Lemmensinstituut met financiële steun van Provincie Vlaams-Brabant.

Meer info over het Alexianenpark (Lemmenspark) en de werken die Regionaal Landschap Dijleland vzw hier uitvoerde vind je hier.

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.