header.jpg

Op jacht naar het Vliegend hert Zaterdag 30 juni – 20u00 – Gemeentehuis Overijse

VliegendhertWil je ook eens een Vliegend hert zien of horen vliegen? Wandel dan met ons mee. Eerst legt expert Amo Thomaes van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) uit wat inwoners kunnen doen om deze kever een handje te helpen. We doen uit de doeken waarom deze soort een Natura2000 doelsoort is en tonen de resultaten van de Investeringssubsidie Natuur 'Stepstones Vliegend hert en Vroedmeesterpad'. Nadien gaan we samen in de schemering op zoek naar deze reuzen. De route brengt ons door het hart van de grootste resterende populatie in Overijse centrum. De avond start om 20u00 met een presentatie in de Justus Lipsius zaal van het gemeentehuis, Justus Lipsiusplein 9, Overijse. De wandeling vertrekt en eindigt hier nadien ook.

Lees verder...

Nacht van de Vroedmeesterpad Zaterdag 9 juni – Ganzemansgroeve Neerijse

vroedmeesterpad

Ben je ook nieuwsgierig naar dit fascinerende diertje?Tijdens wandelingen – met of zonder gids - kan je kennismaken met deze unieke soort, de zandgroeve en het prachtige kleinschalige landschap er omheen. Ook een fluitconcert van de Vroedmeesterpad behoort tot de mogelijkheden. En met je deelname aan een biologische wijnproeverij draag je bij aan het creëren van nieuwe leefgebieden voor deze paddensoort.

Lees verder...

22 april: Erfgoedwandeling Groot Park (Bierbeek)

In 2016 ontving Regionaal Landschap Dijleland vzw de Hans Vredeman de Vriesprijs voor herstel van de toegangspoort en -dreef van het Groot Park (Salve Mater) in Lovenjoel (Bierbeek). Op zondag 22 april 2018 zal deze prijs ter plaatse uitgereikt worden door een afvaardiging van de Koning Boudewijnstichting. Aansluitend organiseert RLD een gegidste erfgoed- en natuurwandeling doorheen het prachtige Groot Park. Afspraak om 14u aan de kerk van Lovenjoel. Iedereen welkom!

Lees verder...

Boerenforum: de kracht van boerenlandbouw en new peasantries !

Regionaal Landschap Dijleland vzw bemant een stand op het Boerenforum op zaterdag 7 april in de Abdij van Park in Heverlee. Ideaal om ons nieuwe innovatief plattelandsproject voor te stellen 'Een Vijfsterrenlandschap voor Boer en Natuur'.
Meer info over het programma van het Boerenforum vind je hier.

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.