header.jpg

Warme Winteravonden in Leuven

lynx Op 2 oktober start een nieuwe reeks Warme Winteravonden. Elke maand, van oktober tot en met maart, een gratis lezing door een specialist in zijn of haar vakgebied. Iedereen welkom in het Deelgemeentehuis van Heverlee. Inschrijven is niet nodig. Bekijk het volledige programma.

Opgelet! Wegens onvoorziene omstandigheden verhuist de eerste Winteravond (2 oktober) naar zaal PAVO, Jules Vandenbemptlaan 2 in Heverlee.

Kom naar de IJsedag in Loonbeek!

Foto molenDe Vlaamse overheid heeft plannen voor de IJsevallei. Kom ze op 23 september ontdekken in de molen van Loonbeek! Je maakt kennis met de leefwereld in en rond de IJsevallei. Welke vissen zwemmen er in de Ijse? Hoe heeft het landschap zich hier gevormd? Wat maakt de bossen in de IJsevallei zo uniek? En hoe zit het nu eigenlijk met de bever? Ook benieuwd?

Lees verder...

Workshop: Hoe leg ik een bloemenweide aan? - Zaterdag 29 september in Haacht

margrieten WimMassantEen bloemenweide is wat natuurbeheerders een hooiland noemen. Het bestaat uit meerjarige planten, zoals margriet, wilde peen en knoopkruid. Dit is een groot verschil met een bloemenakker, die uit eenjarige planten bestaat. Typische eenjarige planten van bloemenakkers zijn klaproos en korenbloem.

Lees verder...

Huiszwaluw-copyrightElsBranderhorstBuiten-beeld.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.