LogoRld.jpg

header.jpg

Steenuilwandeling - 21 mei - Neerijse

Steenuilwandeling 22mei16Op zondag 21 mei organiseren we samen met de Steenuilwerkgroep Dijleland opnieuw een steenuilwandeling in Neerijse. De steenuil is onze kleinste uil. Hij houdt van een kleinschalig landschap, liefst met veel knotwilgen en oude fruitbomen waarin hij kan nestelen. We maken een wandeling van zo’n 5 km doorheen het leefgebied van de steenuil. Luc Vanden Wyngaert van de Steenuilwerkgroep Dijleland is onze gids. Onderweg kunnen er hopelijk enkele jongen uit een nestkast geringd worden. Start: 14u00 – Einde: rond 17u00. Deelname is gratis.

Er kunnen maximum 30 mensen deelnemen. Vooraf inschrijven bij Regionaal Landschap Dijleland vzw is dus noodzakelijk! Dit doe je door een mail te sturen naar mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar 016 40 85 58. Vermeld met hoeveel personen je komt.  Praktische info ontvang je per mail enkele dagen voor de wandeling.

 

Leve de tuin - Infosessie Leuven 27 april 2017 - 19u30

logo Leve de tuinLast van onkruid? Te veel werk in de tuin? Groeien de planten niet zoals je zou willen? Of lijkt je gazon op een mostapijt? Je krijgt het antwoord op al jouw tuinvragen van een tuinexpert, tijdens één van de vijf tuininfosessies dit voorjaar, op verschillende tijdstippen en verspreid over Vlaams-Brabant. Thema van deze eerste infosessies is: "Verken je terrein". We gaan dieper in op je tuinbodem en waarom je best uitpluist waar je tuin natter, droger, zonniger of schaduwrijker is. De infosessies zijn gratis, maar inschrijven is verplicht. Gebruik hiervoor het webformulier op vlaamsbrabant.be. En stel meteen jouw tuinvraag.

nieuws.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Registreer je hier snel voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen.