LogoRld.jpg

header.jpg

Inhuldiging Biodiversiteitstoren op de koesterweide te Everberg

Biodiversiteitstoren KortenbergDe koesterweide in de De Costerstraat te Everberg werd uitgebreid met een biodiversiteitstoren. Hierdoor is er een bijkomend spelelement met een hoge educatieve waarde toegevoegd aan de reeds bestaande speelweide.

De biodiversiteitstoren werd ontworpen en gebouwd onder het toeziend oog van Regionaal Landschap Dijleland en volledig gefinancierd door de Lions Club Kortenberg.

Ter gelegenheid van de officiële inhuldiging op zondag 25 juni worden twee verschillende wandelingen aangeboden.U kunt kiezen voor een geleid bezoek aan het aardappelbedrijf van Hans Roskams of u kunt samen met Walter Sevenants, notoir erfgoedexpert uit Kortenberg,  meer te weten komen over de geschiedenis en het ontstaan van Everberg op en rond de ‘Everberg’.

Lees verder...

Hoe leg ik een bloemenweide aan? - 30 september 2017 - Herent VOLZET

margrieten WimMassantEen bloemenweide is wat natuurbeheerders een hooiland noemen. Bloemenweiden of hooilanden bestaan uit meerjarige planten, zoals margriet, wilde peen en knoopkruid. Dit is een groot verschil met een bloemenakker, die uit eenjarige planten bestaat. Typische eenjarige planten van bloemenakkers zijn klaproos en korenbloem.

Een bloemenweide kan je op verschillende manieren aanleggen. Je kan starten met kale grond en alles inzaaien. Je kan ook beginnen met een bestaand gazon of grasland en hierin een aantal gewenste plantensoorten inbrengen.

Lees verder...

Op jacht naar het Vliegend hert - zaterdag 24 juni te Overijse

Vliegend hert Stag beetle Lucanus cervus Paul van Hoof Buiten beeld 181352bHet Vliegend hert is één van de grootste kevers die in Europa voorkomen. De mannetjes worden maar liefst 8 cm groot en hebben grote kaken die lijken op het gewei van een hert. Ze leven van dood hout zoals boomstronken of tuinpalen. In Vlaanderen is het Vliegend hert vrij zeldzaam. Maar in het centrum van Overijse voelen deze kevers zich wonderwel goed thuis!

Lees verder...

Gierzwaluw-copyrightMichelGeven-Buiten-beeld.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Registreer je hier snel voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen.