header.jpg

Fruitfeest! Zondag 7 oktober 2012 in Tildonk

Op zondag 7 oktober organiseert Regionaal Landschap Dijleland vzw voor de derde keer het Fruitfeest! Ditmaal zijn we te gast op het mooie domein Sint-Angela in Tildonk. De hele namiddag zetten we de hoogstamboomgaarden, hun lekker fruit en het gonzende leven in de boomgaard in de kijker. Kom proeven, spelen, koken of wandelen. Er is voor elk wat wils. Inkom gratis.

 

Op het programma staan fruitige kookworkshops voor klein en groot, rondleidingen door het voormalige klooster en de tuin, wandelingen en tentoonstellingen. Je kan de Mobiele Fruitpers bekijken of zelf op ambachtelijke wijze appels persen en proeven. Kinderen kunnen een bijenhotel bouwen, waskaarsen maken of deelnemen aan de stuifmeelrace. En er is nog veel meer! Klik hier voor een overzicht van het programma.

Opgelet: voor de kookworkshops moet je vooraf inschrijven! Info op het programma-overzicht.

 

Tekenwedstrijd Maak een tekening over het thema hoogstamboomgaarden en win een fruitig gezelschapsspel. Geef je tekening af vóór 16u aan de onthaalstand. Schrijf je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer op de achterzijde. Om 17u30 geven we drie prijzen weg, één voor elke leeftijdsgroep (tot 4 jaar, 5-8 jaar en 9-12 jaar).

 

  • Wanneer: zondag 7 oktober 2012, 13u-18u
  • Waar: Sint-Angela Instituut, Kruineikestraat 5 in Tildonk
  • Fietsenstalling op het schooldomein (ingang via Kouterstraat)
  • Parking in Kouterstraat en Kruineikestraat
  • De Lijn: 284 Leuven-Mechelen, halte Sint-Angela

 

Meer info: Regionaal Landschap Dijleland vzw, 016 40 85 58, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Regionaal Landschap Dijleland vzw organiseert dit Fruitfeest i.s.m.: Sint-Angela Instituut en basisschool, gemeente Haacht, HAGOK, Tilloenk Leeft!, Natuurpunt Haacht, de compostmeesters van Haacht en Herent, KVLV, Ontwerpbureau Pauwels.  Het Fruitfeest krijgt financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant en sluit aan bij de biodiversiteitscampagne ‘Je hebt meer buren dan je denkt’.

Huiszwaluw-copyrightElsBranderhorstBuiten-beeld.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.