header.jpg

Behaag je tuin samenaankoop 2021

Samenaankoop (fruit)bomen, hagen, heggen en houtkanten in Vlaams-Brabant

Bestelperiode van 1 september tot 15 oktober 2021. Aanbod te bekijken vanaf 1 augustus.

Jouw tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. Plant een boom, haag of klimplant. Samen zorgen we zo voor meer groen. Dat is goed voor mens en dier. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook van de bloesems, het fruit en de schaduw.

AANBOD
Klimaatbomen zoals wintereik, winterlinde, spaanse aak of haagbeuk. Dit zijn bomen die een langere periode van droogte kunnen verdragen en veel schaduw bieden. Een win-win in een droge hete zomer.

Bomen ook geschikt voor kleinere tuinen (min. 50m² per boom): Spaanse aak (hoogte 10m-12m, breedte 5-10m), Knotwilg (vormboom, je kan ze zo groot laten worden als je wil - regelmatig snoeien), Wilde lijsterbes (hoogte 8m-12m, breedte 5m-10m), Europese vogelkers (vormboom, je kan ze zo groot laten worden als je wilt) en Eénstijlige meidoorn (hoogte 6m-8m).

Bomen die geen last hebben van natte voetjes: Zwarte els, (Knot)wilg, Europese vogelkers, Fladderiep en Wilgenhut

Bijvriendelijke bomen: Fruitbomen (appel, peer, kers, kriek, mispel, perzik), Kleinbladige linde (Winterlinde), Zomerlinde, Boskers, Spaanse aak en Europese vogelkers.

Bijvriendelijke pakketten: Bloesem- en bessenheg, Bijenheg, Bosrand/Vogelbosje, Houtkant, Paardenpakket

Nieuw in het aanbod: gemengde haag voor kleinere tuinen. Dit pakket bevat 15 plantjes waaronder 5 liguster, 5 haagbeuk en 5 eenstijlige meidoorn. Goed voor 3 à 4 meter haag.

Kijk op www.behaagjetuin.be voor meer aanbod van gemengde pakketten voor hagen, heggen, houtkanten en bosranden, hoogstam(fruit)bomen, loofbomen, knotwilgen, wilgenhutten,...
De regionale landschappen van Vlaams-Brabant garanderen je kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs.

BESTEL online tussen 1 september en 15 oktober 2021 op www.behaagjetuin.be.
Het bestelde plantgoed haal je af op het gemeentelijk verdeelpunt op zaterdag 4 december 2021

Wens je ondersteuning en advies? Met concrete vragen over je bestelling en de aanplanting in je tuin kan je contact opnemen met je regionaal landschap via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BROCHURES

Hagen, heggen, houtkanten en bosranden
Hoogstamfruitbomen
Knotbomen
Handleiding wilgenhut bouwen 3m
Handleiding wilgenhut bouwen 5m met tunneltje

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen? Registreer je voor onze nieuwsbrief.

Activiteiten

Open Monumentendag aan Zoet Water

Het Zoet Water in Oud-Heverlee is al jaren een trekpleister voor een ontspannen dagje uit. Tijdens de Open Monumentendag op 12 september kan je een duik nemen in het verleden van het 'Suet Water'. Bezoek in het Streekhuis Dijleland de Fototentoonstelling Het Zoet Water door de eeuwen heen met beelden van vroeger en nu. Ga nadien te voet op verkenning: 3 wandelingen leiden je langs alle bezienswaardigheden in en om het Zoet Water. 

Lees verder...

Dag van de Trage Weg

Dit voorjaar verschenen in Kampenhout, dankzij het project Wegen ontmoeten beken, naambordjes bij de beken. Via een QR-code op het bordje krijg je info en geschiedenis over de beek. Tijdens de Dag van de Trage Weg op 17 oktober kan je de beken en hun verhalen gaan ontdekken langs verschillende uitgestippelde wandelingen. Noteer de datum alvast in je agenda.

Lees verder...

Cursus Snoei van hoogstamfruitbomen - 19/3/22 en 27/8/22

Wil jij ook fruit oogsten uit eigen tuin? Ben je de trotse eigenaar van een mooie hoogstamboomgaard, of wil je graag fruitbomen aanplanten? Dan is deze cursus iets voor jou. Want fruitbomen, die moet je snoeien, al vanaf de aanplant!

Lees verder...

Workshop Aanleg en beheer van hagen en heggen - 2/10/21

Hagen en heggen zijn onmisbaar in een groene tuin. Ze bieden voedsel, beschutting en nestgelegenheid aan allerlei insecten en vogels. Ze zorgen voor biodiversiteit en brengen de natuur tot in je tuin. Maar wat is nu het verschil tussen een haag en een heg? En hoe zit dat precies met snoeien en onderhoud?

Lees verder...

Warme Winteravonden 2021-2022

Zes boeiende lezingen om de donkere, winterse maandagen mee door te komen! Deelnemen is gratis maar je moet wel vooraf inschrijven. Dat kan via de website van mede-organisator Natuupunt. Bekijk het volledige programma en schrijf je in.

Opgelet: de winteravonden vinden dit jaar dus plaats op maandag en niet langer op dinsdag!

Wie of wat zijn de regionale landschappen?

foto filmpjeRL

Goedgeplukt.be

Goedgeplukt flyerA5

Heb jij hoogstamfruit maar krijg je het niet allemaal geplukt of verwerkt? Of wil je zelf eens gezond en lekker fruit oogsten? Registreer je dan op www.goedgeplukt.be .

 

 

 

Planten van hier

Planten van Hier zijn bomen en struiken die al zeer lang, sinds de laatste ijstijd, in onze gebieden voorkomen en dus zeer goed aangepast zijn aan de bodem en de leefomstandigheden hier. Het zijn niet alleen streekeigen soorten; ze zijn ook opgekweekt uit zaden van hier. Ga je zelf bomen of struiken aanplanten? Kies dan voor Planten van Hier.